Fietsen in de Provence-Var

Prachtige fietstochten maken in de omgeving van Flayosc

Op deze fietspagina van chambre d'Hôtes “Villa Catherine”, helpt u Donald ,uw gastheer, u graag op weg met diverse prachtige fietstochten, als fervent fietser kent hij de ruime omgeving van Flayosc op zijn duimpje, hij adviseert u graag, want er zijn zoveel kleine weggetjes – soms niet eens op de Michelinkaart te vinden – zodat u het wat drukkere autoverkeer gemakkelijk kunt ontlopen.
Ontdek de contrastrijke Provence ook met uw elektrische fiets en geniet van het gemak van uw fiets om relaxt de gevarieerde landschappen te ontdekken.. Langs kleine wegen waar de geur rondhangt van tijm en rozemarijn, rijdt u in de voetsporen van Van Gogh en Mistral in de Provençaalse heuvels en vlaktes van de Var en langs wijnvelden en olijfbomen.

Er zijn diverse fietstochten zoals b.v:
Een prachtige fietsroute langs de kust, van Saint-Raphaël tot Six-Fours een afstand over meer dan 100 km. Maar u kunt natuurlijk ook halverwege beginnen.
Of een prachtige fietsroute (km 59) naar Tourtour en Aups, u begint met een klim(metje) (16 km) naar Tourtour waar u geniet van een prachtuig uitzicht op het Mauris Massif, vervolgens naar Aups met op woensdag een grote markt, vervolgens daalt u weer af naar Flayosc.De liefhebbers van stoere sporten en mooie plekjes kunnen de Var ook ontdekken per terreinfiets, of kiezen voor een stevige fietstocht door kreupelhout en langs slingerende lokale weggetjes.

Fietsroute plannen en fietskaarten

 “Villa Catherine” is aangesloten bij ROUTE YOU, een geweldige website waar u (evt. met behulp van Donald) een fietsroute kunt plannen van 0 tot ……… kilometer.
Route You laat u zien wat u te wachten staat, zoals de afstand, de hoogtes, de tijd etc. Zie ook de website: https://www.routeyou.com/nl-fr/location/bike/47411407/fietsen-in-var-overzicht-van-alle-fietsroutes

Tevens hebben wij diverse fietsroutekaarten voor u klaar liggen.

Zie ook: vodafone.nl/telefoon/apps-voor-fietsers
Gasten  van Villa Catherine kunnen hier handige apps vinden die hun fietsritje nog leuker maken. Zo kunnen zij op een actieve manier de omgeving van Flayosc verkennen.

 

Enige Tips voor fietsen in Frankrijk
Fietspaden zijn in Frankrijk een ander begrip als in Nederland. Een fietspad in Frankrijk is meestal een strook op de weg die gescheiden wordt van de plek waar de auto’s rijden met een stippellijn. In Frankrijk heb je zogenaamde Groene wegen of Véloroutes. Daarin wordt onderscheid gemaakt tussen voie verte (fietspaden die alleen voor fietsers zijn en ononderbroken doorlopen (ook in de steden), wegen met weinig autoverkeer, fietsstroken en fietspaden. de steden. Een fietshelm is in Frankrijk verplicht voor kinderen en volwassenen

Fietspagina

Fiets meenemen naar Frankrijk

Vliegtuig:
Wilt u uw  fiets meenemen met het vliegtuig, check dan de pagina Fiets in het vliegtuig. Hierop staan de voorwaarden per vliegmaatschappij

Trein:
Uw fiets meenemen in de trein kan ook vrijwel altijd. Check voor de internationale treinen de pagina Fiets in de trein. Check sowieso vooraf altijd nog even de voorwaarden en kijk ook ruim van te voren of er voor uw fiets geen plek gereserveerd moet worden.

Auto:
U kunt daarbij nog de keuze maken tussen zelf autorijden naar Frankrijk of de auto op de autotrein zetten. In het laatste geval is het belangrijk om de voorwaarden voor de afmetingen goed door te kijken in verband met de fietsen die u eventueel mee wilt nemen.


Uw Fietsvakantie in de Provence...langs,
wijnvelden, lavendelvelden, olijfbomen en door bossen .....op heuvels en door dalen

Fietspagina

Wij helpen u graag op weg....
u kunt ons altijd bellen voor meer informatie

Residence
"Villa Catherine"
256 Imp Le Suy Camp Grenier
83780 Flayosc, France

tel.+33(0)4.94.84.64.95
tel.+33(0)6.15.27.05.83
info@villacatherine.com

Website made by Crêpe Design